Kracht van samenHier vindt u de missie, visie en identiteit van de Fontein.
Missie/visie De missie van De Fontein is: ‘De kracht van samen!’. Dit hangt samen met onze visie. In onze visie komen de volgende punten aan bod:
We vinden het belangrijk dat kinderen die bij ons naar school gaan, kunnen en willen werken in een goede sfeer en met begrip voor elkaars mogelijkheden. Daarom werken we op De Fontein voortdurend aan een klimaat van onderlinge verdraagzaamheid. Positieve benadering van anderen wordt voorgeleefd en gestimuleerd.
Identiteit De Fontein is een Protestants Christelijke school. In alle groepen wordt gebruik gemaakt van de methode Trefwoord en gedurende enkele weken houdt de klas zich bezig met een thema. Er wordt gepraat, gediscussieerd, gezongen, verteld, gebeden, gepuzzeld, geknutseld, enz. De Bijbel heeft hierbij een centrale rol. De kinderen doen zo enerzijds kennis op van het christelijke geloof, zoals horen van de verhalen uit de Bijbel, Bijbelse geschiedenis en het vieren van de christelijke feesten zoals Kerst en Pasen. Anderzijds zoeken we samen met de kinderen naar de betekenis van het geloof voor ieder mens persoonlijk. Hierbij komen andere geloofsovertuigingen ook aan de orde, evenals waarden en normen, het maken van keuzes, het respect hebben voor ieders overtuigingen, enz. Trefwoord maakt veel gebruik van ‘spiegelverhalen’ waarin iets van het thema verstopt zit. Dit zijn verhalen waar kinderen zichzelf in kunnen herkennen/verplaatsen. Want een verhaal heeft pas betekenis als kinderen ontdekken dat het (ook) hun eigen verhaal is. We vinden het belangrijk dat kinderen die bij ons naar school gaan, kunnen en willen werken in een goede sfeer en met begrip voor elkaars mogelijkheden. Daarom werken we op De Fontein voortdurend aan een klimaat van onderlinge verdraagzaamheid. Positieve benadering van anderen wordt voorgeleefd en gestimuleerd. We gebruiken hiervoor het door het Nederlandse Jeugdinstituut goedgekeurde anti-pestprogramma van De Vreedzame School. | |
Ken je onze andere verfrissende en heldere waarden al?
|